Saltimbocca alla Romana                      

4 personen     

 

4 kalfsschnitsels à ca 150g                    

6 plakjes rauwe (Parma) ham                

12 blaadjes verse salie                   

50g boter                     

versgemalen zwarte peper                

1 dl droge witte wijn                                                                                         

 

 

Snij elke schnitsel in drie gelijke stukken.

Halveer de plakjes ham.    

Leg op elk stukje vlees een plakje ham en een blaadje salie en steek ze vast met een cocktailprikker.

Verhit de boter in een grote koekenpan en leg vlees met hamkant in pan.

Bak het ca 2 min op matig hoog vuur, draai ze om en bak ze in ca. 3 min net aan gaar.    

Maal er royaal zwarte peper boven.  

Leg de schnitseltjes op 4 borden en houd ze warm. 

Roer de wijn door het bakvet en breng dit aan de kook.          

Schenk de jus over het vlees.              

 

Lekker met tagliatelle en tomatensalade.