Kalfssaucijsjes met tijmsaus

 

1 kg iets kruimige aardappelen

50g boter

1 schaal kalfsaucijzen (4 stuks, AH)

1 bakje champignons (250g) in kwarten.

2 tl gedroogde tijm

1 cupje authentieke vleesjus rund (Knorr)

500g spruiten, schoongemaakt

150 ml halfvolle melk.

 

 

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Verhit 25g boter in een koekenpan en bak de saucijsen in 10 min bruin en gaar.

Voeg halverwege de baktijd de champignons en tijm toe.

Schenk 250 ml heet water in een kom en schenk er het cupje vleesjus bij.

Laat 1 min staan en schenk in de pan.

Verwarm nog 2 min.

Kook ondertussen de spruiten in 10 min beetgaar.

Verwarm de melk in een steelpan, schenk ze bij de aardappelen en stamp met de pureestamper met de rest van de boter tot puree.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Verdeel de spruiten en puree over 4 borden, leg de worst erbij en schep de champignon-tijmjus erover.