Ossobuco
4 personen
1 kg kalfsschenkel, schijven 2 cm
2 el bloem
peper en zout
1½ el boter
1½ olijfolie
1 gesnipperde ui
3 tenen knoflook
3 dl bouillon
1 blikje italiaanse tomaten
2 stelen bleekselderie
2 wortelen
500g aardappelen
1 tl salieblaadjes
gehakte peterselie
Bloem vermengen met peper en zout en schijven hiermee inwrijven.
Boter en olie verhitten en schijven rondom bruinbakken.
Uit pan nemen en in zelfde vet ui en knoflook bakken, ca 3 min.
De bouillon en het tomatennat uit het blik alroerend toevoegen.
De saus iets laten inkoken en dan het vlees erin leggen, deksel erop
Half uur laten sudderen.
Selderie in reepjes, wortelen in stukjes en aardappelen in blokjes.
Tomaten uit blik halveren en bovenop het vlees leggen.
Groenten en aardappelen er rondom heen leggen.
De iets verpulverde salieblaadjes erbij en de gesloten pan nog een uur laten sudderen, in ieder geval zolang, tot het vlees vanzelf loslaat.
Gerecht bestrooien met gehakte peterselie.