Ossobuco                    

4 personen                 

 

1 kg kalfsschenkel, schijven 2 cm   

2 el bloem        

peper en zout   

1½ el boter      

1½ olijfolie       

1 gesnipperde ui                       

3 tenen knoflook                       

3 dl bouillon                 

1 blikje italiaanse tomaten                       

2 stelen bleekselderie    

2 wortelen        

500g aardappelen     

1 tl salieblaadjes    

gehakte peterselie         

 

 

Bloem vermengen met peper en zout en schijven hiermee inwrijven.          

Boter en olie verhitten en schijven rondom bruinbakken.    

Uit pan nemen en in zelfde vet ui en knoflook bakken, ca 3 min.     

De bouillon en het tomatennat uit het blik alroerend toevoegen.       

De saus iets laten inkoken en dan het vlees erin leggen, deksel erop      

Half uur laten sudderen.        

Selderie in reepjes, wortelen in stukjes en aardappelen in blokjes.

Tomaten uit blik halveren en bovenop het vlees leggen.    

Groenten en aardappelen er rondom heen leggen.

De iets verpulverde salieblaadjes erbij en de gesloten pan nog een uur laten sudderen, in ieder geval zolang, tot het vlees vanzelf loslaat.

 

Gerecht bestrooien met gehakte peterselie.