Ossobuco alla Milanese                     

4 personen                 

 

1 bosje lente-ui             

5 takjes peterselie                     

1 citroen                      

2 tenen knoflook                       

60g boter                     

4 kalfsschenkels van ca 5 cm dik            

tarwebloem                  

1 dl droge witte wijn                 

1½ dl runderfond                       

 

 

Snij de lente-ui in ringetjes, peterselie fijn,rasp de citroenschil.     

Hak de knof fijn.           

Snij ev. De harde stukken van de schenkels en haal ze door de bloem. 

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Laat in een ruime braadpan de boter smelten en doe er de ui bij.       

Een kwartiertje zachtjes braden, haal dan de ui eruit.    

Schroei in het achtergebleven vet de schenkels op middelhoog vuur.    

Doe de uitjes terug in de pan en zet het vuur laag.    

Giet de wijn erbij en laat in ca 10 min de alcohol verdampen.      

Doe de fond erbij, sluit de pan, zet in de oven en laat het vlees in ca 45 min min gaar worden.

Neem pan uit oven, leg de schenkels in een schaal.      

Schep de saus erover en bestrooi met de knoflook, peterselie en citroenrasp.                  

 

Lekker met risotto milanese, maar ook met gewone aardappelen.