Simpele ossobuco
4 personen
Eenvoudiger, maar daarom niet minder
4 kalfsschenkels à 250g
60g boter
1¼ dl droge witte wijn
1¼ dl runderbouillon
1½ blik tomatenblokjes
4 el gehakte peterselie
3 gehakte tenen knoflook
rasp van ½ citroen
peper en zout
Bestrooi de schenkels met peper en zout en braad ze in de boter bruin.
Doe ze in een grote pan zodat ze niet op elkaar liggen.
Doe de wijn erbij en laat alles ca 10 min pruttelen.
Doe dan de tomatenblokjes en de bouillon erbij, dan het deksel op de pan en laat het afgedekt in ca 1 uur lekker gaar worden.
Haal het deksel van de pan, hou het vuur laag en laat alles nog een klein uurtje zachtjes pruttelen.
Voeg eventueel een klein scheutje heet water toe.
Serveer de ossobuco met een schepje van een mengsel van gehakte peterselie, knoflook en citroenrasp.
Lekker met een pasta.