Simpele ossobuco                     

4 personen     

 

Eenvoudiger, maar daarom niet minder  

 

4 kalfsschenkels à 250g             

60g boter                     

1¼ dl droge witte wijn                     

1¼ dl runderbouillon               

1½ blik tomatenblokjes             

4 el gehakte peterselie                     

3 gehakte tenen knoflook                       

rasp van ½ citroen             

peper en zout               

 

 

Bestrooi de schenkels met peper en zout en braad ze in de boter bruin.  

Doe ze in een grote pan zodat ze niet op elkaar liggen. 

Doe de wijn erbij en laat alles ca 10 min pruttelen.         

Doe dan de tomatenblokjes en de bouillon erbij, dan het deksel op de pan en laat het afgedekt in ca 1 uur lekker gaar worden.

Haal het deksel van de pan, hou het vuur laag en laat alles nog een klein uurtje zachtjes pruttelen.

Voeg eventueel een klein scheutje heet water toe.        

Serveer de ossobuco met een schepje van een mengsel van gehakte peterselie, knoflook en citroenrasp.                  

 

Lekker met een pasta.