Kipwings        

4 personen

 

12 kippenvleugeltjes                     

1 kleine ui, gesnipperd                   

1 el zonnebloemolie            

3 tenen knoflook                       

2 el vloeibare honing             

4 el tomatenketchup                       

4 el worchestershiresaus                

2 tl scherpe mosterd                       

1 tl tabasco

peper en zout               

 

Verhit de zonnebloemolie en bak de ui ca 3 min op een laag vuur.         

Pers de knoflook erboven uit.      

Doe de honing, tomatenketchup,worchestershiresaus, mosterd en tabasco erbij en laat het 3 min doorwarmen.    

Breng op smaak met peper en zout en haal de marinade van het vuur.          

Was de kippenvleugeltjes, dep ze droog en marineer ze ca 3 uur.

           

Rooster de kip ca 15 min op een matig hete barbecue.                    

 

De marinade kun je na het marineren laten inkoken en als saus bij de vleugeltjes serveren