Vinaigrette                         

op basis van olie en azijn

4 personen     

           

6 el olie           

3 el wijnazijn                

1 tl mosterd                 

peper en zout               

mespunt suiker            

3 el geknipte bieslook, kervel en dragon

                                                                       

 

olie, azijn, mosterd, wat zout en peper en de suiker met een vork tot een sausje kloppen.

De kruiden erbij roeren.             

 

VARIATIES:    

 

Meekloppen:

2 tenen knoflook uit de pers.

 

Toevoegen:

Fijngesnipperd zoetzuur augurkje, ½ bosje fijngeknipte dille ipv groene kruiden.                       

 

Toevoegen:

1 fijngesnipperd uitje of sjalotje, ½ bos fijngeknipte bieslook ipv groene kruiden, 2 grofgehakte hardgekookte eieren              

 

Meekloppen:

Sap van 1 halve sinaasappel.

 

Toevoegen:

Geraspte schil van ½ sinaasappel, 1 fijngesnipperd uitje, 1 tl paprikapoeder, paar druppels worchestershiresaus            

 

Meekloppen:

Rode wijnazijn gebruiken, geen mosterd, 2 el tomatenketchup, 1 teentje knoflook uit de pers.

 

Toevoegen:

2 tl tijmblaadjes in plaats van de kruiden, gesnipperd stukje rode en groene paprika