Vinaigrette
op basis van olie en azijn
4 personen
6 el olie
3 el wijnazijn
1 tl mosterd
peper en zout
mespunt suiker
3 el geknipte bieslook, kervel en dragon
olie, azijn, mosterd, wat zout en peper en de suiker met een vork tot een sausje kloppen.
De kruiden erbij roeren.
VARIATIES:
Meekloppen:
2 tenen knoflook uit de pers.
Toevoegen:
Fijngesnipperd zoetzuur augurkje, ½ bosje fijngeknipte dille ipv groene kruiden.
Toevoegen:
1 fijngesnipperd uitje of sjalotje, ½ bos fijngeknipte bieslook ipv groene kruiden, 2 grofgehakte hardgekookte eieren
Meekloppen:
Sap van 1 halve sinaasappel.
Toevoegen:
Geraspte schil van ½ sinaasappel, 1 fijngesnipperd uitje, 1 tl paprikapoeder, paar druppels worchestershiresaus
Meekloppen:
Rode wijnazijn gebruiken, geen mosterd, 2 el tomatenketchup, 1 teentje knoflook uit de pers.
Toevoegen:
2 tl tijmblaadjes in plaats van de kruiden, gesnipperd stukje rode en groene paprika