Pissaladiere (Zuid-Franse uientaart)
4 personen
600 gr grote uien
1 rode ui
half zakje verse Provencaalse mix
3 eetl olijfolie
4 stevige tomaten
1 blikje gekoeld pizzadeeg
2 blikjes ansjovisfilets
50 gr zwarte olijven
halve eetl olie om in te vetten
lage taartvorm, doorsn. 26 cm
Uien pellen en in dunne ringen snijden, kruiden fijnhakken.
In hapjespan olie verhitten, uiringen en kruiden erbij.
Met deksel op pan in ca 20 min gaar stoven, af en toe roeren.
Rode ui pellen en in ringen snijden.
Tomaten wassen en halveren, zaadjes weg en vruchtvlees in reepjes.
Taartvorm invetten en bekleden met pizzadeeg.
Gesmoorde uien over taartbodem verdelen.
Hierover reepjes tomaat en rode uiringen verdelen.
Ansjovisfilets in ruitvorm op vulling leggen en in elk ruitje 1 olijf.
Oven voorverwarmen op 175 gr en taart in ca 30 min goudbruin bakken.