Babi pangan 2
4 personen
600g hamlappen, in reepjes
1 blikje tomatenpuree
2 el zonnebloemolie
voor de marinade:
1 citroen, uitgeperst
6 el ketjap manis
3 tenen knoflook (knijper)
1 tl gemberpoeder
1 tl ketoembar
snufje zout
4 el zonnebloemolie
Maak de marinade:
Meng het citroensap, ketjap, knoflook, gemberpoeder, ketoembar, snufje zout en 2 el olie doorelkaar.
Leg het vlees minstens 2 uur in de marinade, af en toe omscheppen.
Haal het uit de marinade.
Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
Verhit 4 el olie in een wok en bak het vlees snel al roerend in 5 min.
Doe de marinade bij het vlees en temper het vuur.
Laat het vlees heel langzaam, afgedekt, in ca. 30 min gaarsudderen.
Eet hierbij witte of gele rijst en zoetzure groenten.