Varkenshaasje met savooiekool in biersaus   

4 personen

 

¼ groene savooiekool (ca 400g)               

1 kleine appel               

3 tenen knoflook                       

2 varkenshaajes                       

peper en zout               

2 tl gemberpoeder              

3 el boter                     

1 el maizena                

1 dl oud bruin bier                 

 

 

Kool in reepjes snijden, ca 5 min koken, in vergiet, koud water erover.    

Appel schillen en klokhuis verwijderen.

In stukjes snijden.

Knoflook pellen en in lengte halveren.          

Vlees inwrijven met zout, peper en helft van gemberpoeder. 

In braadpan boter verhitten en vlees in ca 5 min rondom bruinbakken.    

Knoflook toevoegen en in nog ca 10 min zachtjes rose bakken, af en toe keren.

Intussen schaal voorverwarmen. 

In kommetje maizena met 2 el koel water tot glad papje roeren. 

Vlees op plank leggen en 2 min laten rusten.     

 

Door bakvet roeren:   appel, bier en 1 dl water.  

Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.        

Al roerende maizenapapje toevoegen.       

Kool en rest van gemberpoeder erdoor scheppen, ca 2 min meewarmen.

Vlees in plakjes snijden, biersaus met kool op warme schaal scheppen.        

Vlees erop rangschikken.              

 

Lekker met rijst en komkommersalade.