Ribkarbonade, gevuld met brie en spinazie

 

4 dikke ribkarbonades

Peper en zout

100g ontdooide diepvriesspinazie

75g roombrie

20g geroosterde pijnboompitten

4 cocktailprikkers

2 el vloeibare boter

 

 

Snij de karbonades aan de zijkant met een scherp mes een stuk in, zodat er een holletje ontstaat en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper en zout.

Knijp de spinazie heel goed uit en verdeel ze in 4 gelijke hoopjes.

Snij de brie in 4 gelijke stukken, druk de pijnboompitten in de brie en stop dit in het holletje van de karbonades.

Vul ze dan verder met de spinazie en zet de opening vast met een cocktailprikker.

Verwarm de oven voor op 200 gC.

Verwarm de boter in de koekenpan en bak de karbonades rondom bruin.

Leg ze dan in een braadslee en bak ze nog 20 min in de hete oven.

 

Lekker met geroosterde aardappelen.