Cordon bleu met gorgonzola                         

4 personen

 

4 ongepaneerde schnitzels                    

peper en zout               

4 plakken rauwe ham, iets dikker                       

200g gorgonzola                       

bloem              

2 eieren                       

paneermeel                 

ca 30g boter                 

paar takjes verse salie                   

 

 

Schnitzels goed plat slaan, met peper en zout bestrooien.       

Op elke schnitzel een plak ham leggen.

De kaas verbrokkelen en erover verdelen.

Vleeslapjes dubbelklappen en zorgen dat er geen vulling uitsteekt.         

Eventueel vaststeken met een paar prikkers.          

Drie diepe borden achtereenvolgens vullen met: bloem, de met 2 el water losgeklopte eieren en paneermeel.     

De cordon bleu's in deze volgorde paneren en in de hete boter goudbruin en gaar bakken, ca 5 min aan elke kant.

Voor een egaal knapperig korstje het vlees de eerste minuut niet verschuiven.     

Garneren met een paar salieblaadjes.               

 

Lekker met snijbonen, in ruitjes, kortgekookt, en gebakken krieltjes.