Gegratineerde spinazie-hamrolletjes              

4 personen

 

2 sjalotten, fijngesnipperd               

3 el olijfolie                   

3 zakken panklare spinazie (à 300g)               

12 plakken achterham                   

4 zongedroogde tomaten, in stukjes            

2 bollen mozzarella, in plakjes            

 

lage ovenschaal, ingevet                                                             

 

 

Ovengrill voorverwarmen. 

In wok sjalot in 2 el olie zachtjes bakken.

Spinazie in gedeelten erbij en op hoog vuur, omscheppend, laten slinken en vocht laten verdampen.

Op smaak brengen met zout en peper.  

Hamplakken naast elkaar op werkvlak leggen en spinazie aan korte kant op ham scheppen.

Zongedroogde tomaat erover verdelen, ham oprollen.          

Hamrolletjes naast elkaar in ovenschaal leggen en afdekken met mozzarella.      

Wat peper erboven malen en rest van de olie erover sprenkelen.      

Schaal 10 min onder hete grill schuiven tot kaas na 6 - 8 min gesmolten en licht gekleurd is.

 

Lekker met aardappelpuree.