Geroosterd varkensvlees
Voorgerecht voor 4 of hoofdgerecht voor 2 personen
1 varkenshaas ca. 250g
1¼ dl vleesfond uit potje
1¼ dl kookroom
1dl gezeefde tomaten uit pot, pak of blik
200g tagliatelle, zou en witte peper
1 mespunt suiker
ca. 4 tl olijfolie,
8 zwarte olijven, ontpit, grof gehakt
6 verse basilicumblaadjes in uiterst dunne reepjes gesneden (draadjes)
Maak het haasje droog met keukenpapier en snij het in 8 min of meer gelijke plakken
Breng vleesfond en kookrook samen in een pannetje met dikke bodem aan de kook.
Laat alles enkele minuten zachtjes, onder voortdurend roeren, doorkokeen
Roer er dan de gezeefde tomaten door en breng de nu verkregen saus op smaak met zout, peper en een beetje suiker.
Houd de saus warm.
Kook de pasta zoals aangegeven in water met wat zout beetgaar.
Giet af en doe er 1 el olijfolie bij en schep even goed om en door.
Houd de pasta warm.
Bestrijk een grillpan met olijfolie.
Haal de varkenslapjes door de resterende olie en rooster ze in 3-4 min aan weerszijden bruin en gaar.
Schep de pasta in het midden van de borden.
Bestrooi met de olijven en schep de saus erover.
Schik er vervolgens de varkenslapjes op en strooi er de basilicumreepjes over.