Haaskarbonade met ananas-mosterdsaus
4 personen
4 haaskarbonades
2½ pittige mosterd
1 blikje ananasstukjes op sap
25g boter
2 tl bloem
1 bekertje zure room
peper en zout
aluminiumfolie
Karbonades besmeren met 1½ el mosterd.
In zeef boven kom ananasstukjes laten uitlekken, sap bewaren, kleinsnijden.
In koekepan boter verhitten en vlees bruin en gaar bakken, rondom.
Karbonades op bord leggen en onde folie warmhouden.
Ananas met sap en rest van mosterd aan bakvet toevoegen.
Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
Ca 1 min onafgedekt zachtjes laten sudderen.
In kom bloem met 2 tl koud water gladroeren, zure room erdoor mengen.
Al roerend aan ananasmengsel toevoegen en blijven roeren tot er een gladde gebonden saus ontstaat.
Op smaak brengen met peper en zout.
Karbonades in saus leggen en een paar minuten laten meewarmen.
Serveren met gebakken aardappelgolfjes en broccoli.