Indiase tandoori-filet met sambalboontjes en kerrie-aardappelen

4 personen

 

4 varkensfilets  

1 potje tandooripasta   

450 gr voorgekookte aard.partjes                  

1 pakje aardappelidee kerrie               

400 gr sperciebonen               

olijfolie             

1 tl sambal                   

halve tl gemalen komijn             

1 tl gemalen koriander                     

1 e.l. seroendeng      

verse koriander (voor opmaak)  

 

 

Bestrijk de filets met de pasta en laat lekker lang intrekken.(urenlang).     

Schud de aardappelpartjes in een plastic zak om met de kerrie-mix.       

Doe ze in schaal en laat in 20 min. Goudbruin en knapperig worden in oven op 200 graden. 

Kook boontjes in water met zout beetgaar in 6 min en giet af in zeef.

Overspoel in koud water en laat uitlekken.  

Scheutje olie in pan,sambal, komijn en koriander erbij en fruit kort.     

Boontjes erbij en laat warm worden.

Bak filets gaar in olie, neem uit pan en snij in schuine plakjes.           

Blus pan met scheutje water en roer alles los.           

Meng seroendeng door de boontjes      

 

Garneer bord met takje koriander