Indische spekreepjes
4 personen
800 gr speklappen zonder zwoerd
4 fijngesneden sjalotten
250 gr oosterse roerbakgroenten
4 el Japanse ketjap
2 el gembersiroop
2 tenen knoflook, geperst
3 lente-uitjes, gesneden
½ tl sambal
1 el citroensap
2 tl suiker
2 el olie om te bakken.
Snij de speklappen in reepjes (dikte ca. 2 cm)
Verhit in een wok 2 el olie en bak de reepjes, onder voortdurend omscheppen, goudbruin en krokant.
Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Bak nu op hoog vuur in diezelfde olie, de roerbakgroenten en sjalotjes om en om.
Breng op smaak met de overige ingrediënten en voeg het vlees er weer bij.
Laag het geheel op laag vuur nog even zachtjes doorkoken.
Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.
Serveer mer Basmathi- of Pandanrijst.
TIP:
Vervang de spekreepjes door kipfilet of grote garnalen en je hebt weer een geheel ander gerecht !