Karbonades met tomaten-wijnsaus
4 personen
1 ui
3 theel hot tomatenketchup
1 theel pizzakruiden
1 teentje knoflook
halve citroen
1 eetl boter
4 schouderkarbonades
1,5 ltr droge witte wijn
4 laurierblaadjes
2 eetl bruine basterdsuiker
4 toefjes peterselie
De ui in ringen snijden.
In een kom de tomatenketchup en pizzakruiden doen.
Pers de knoflook erboven uit en alles doorelkaar roeren.
Citroen wassen en in schijfjes snijden.
Lage ovenschotel invetten en de karbonades naast elkaar erin leggen.
Wijn rondom het vlees schenken.
Verdeel het tomatenketchupmengsel en de uiringen erover.
Leg op iedere karbonade een schijfje citroen met een schepje suiker en een blaadje laurier.
Verwarm de oven op 175 gr en zet de schotel er middenin.
Laten staan tot de karbonades er goudbruin uitzien.
Serveren met aardappelkroketten en spinazie.