Pikante leverragout
500g varkenslever in dunne plakken
200g boter
2 el boemboe nasigoreng,
1 el ketjap
1 – 2 el koffiemelk
Mespuntje knoflookpoeder
1 tomaat
1 hardgekookt ei
Wat kleine zoutzure augurkjes aan waaiertjes
Maak grootste deel van de boter goed heet in een braadpan
Wentel hierin de plakken gezouten lever en bak ze op iets lagere vlam om en om bruin.
Haal ze uit de pan, leg ze op de snijplank en snij ze in blokjes.
Terug in de saus leggen.
Wel de boemboe in een kopje heet water en giet dit met scheutjes bij de lever.
Sudder 15 min op lage vlam
Voeg roerend met kleine scheutjes de ketjap toe en de knoflookpoeder.
Stoof door tot de lever zacht en de saus geurig is, ca. 40 min.
Bind de saus met kleine scheutjes koffiemelk.
Dien op met droge rijst.