Pikante leverragout

 

500g varkenslever in dunne plakken

200g boter

2 el boemboe nasigoreng,

1 el ketjap

1 – 2 el koffiemelk

Mespuntje knoflookpoeder

1 tomaat

1 hardgekookt ei

Wat kleine zoutzure augurkjes aan waaiertjes

 

 

Maak grootste deel van de boter goed heet in een braadpan

Wentel hierin de plakken gezouten lever en bak ze op iets lagere vlam om en om bruin.

Haal ze uit de pan, leg ze op de snijplank en snij ze in blokjes.

Terug in de saus leggen.

Wel de boemboe in een kopje heet water en giet dit met scheutjes bij de lever.

Sudder 15 min op lage vlam

Voeg roerend met kleine scheutjes de ketjap toe en de knoflookpoeder.

Stoof door tot de lever zacht en de saus geurig is, ca. 40 min.

Bind de saus met kleine scheutjes koffiemelk.

 

Dien op met droge rijst.