Pikante spareribs á la Cas
4 personen
Voor de marinade:
3 grote uien
8 tenen knoflook, geplet
3 dl ketjap manis
3 el azijn
1 flinke el sambal
3 bolletjes grofgesneden gember
3 sprieten citroengras (sereh)
2 ltr gevogeltebouillon
Voor de saus:
ketchup en ketjap
knoflook
marjolein
peper
oregano
1 a 2 el sambal, naar smaak
3 à 4 kg spareribs, in delen
Hak de uien fijn en doe ze met de knoflook in een grote kom.
Erbij: ketjap,azijn,sambal,gember en citroengras.
Spareribs erbij, goed omzetten en ca 24 u laten marineren.
Doe ribs en marinade in een pan en zoveel bouillon er bij, dat ze onder staan.
Aan de kook brengen en ca 45 min zachtjes koken.
Pan van het vuur en vlees af laten koelen in het vocht.
Maak een saus van gelijke delen ketchup en ketjap.
Breng op smaak met veel knof, marjolein, peper en oregano.
1 a 2 el sambal erbij. Naar smaak.
Spareribs lekker mee insmeren.
Voor het grillen de overtollige marinade eraf laten druipen.
Tijdens het grillen nog een paar keer ermee bestrijken
Vooral: zachtjes laten grillen, niet verbranden !