Pittig varkensvlees met wijn-gembersaus
4 personen
400g gehakt
400g mager varkenspoulet
peper en zout
3 el paneermeel
2 uien
1 rode paprika
2 el olie
1 el boter
3 tenen knoflook
klein blikje tomatenpuree
1 el kerriepoeder
2 el bakgember met nat
1½ dl rode wijn
Mengen: gehakt, peper en zout en paneermeel.
Hiervan kleine balletjes draaien ter grootte van een grote knikker (ca 40).
Uien pellen en in 8 stukken snijden, paprika's wassen en in stukjes.
In braadpan olie met boter verhitten.
Gehaktballetjes rondom bruin bakken en uit pan op bord scheppen.
Poulet bestrooien met peper en zout en in zelfde vet rondom bruin bakken.
Uit pan op bord met gehaktballetjes scheppen.
In zelfde bakvet ui en paprika ca 10 min zachtjes bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Toevoegen: 1 dl water,tomatenpuree,kerriepoeder, bakgember met nat, wijn, gehakt en poulet.
Door elkaar roeren.
Met deksel op pan ca anderhalf uur laten sudderen.
Lekker met rijst, veldsla en perziken uit blik.