Pittige spareribs in Hoisinsaus
Hiermee 2 dagen van tevoren beginnen in verband met afkoelen en marineren
Marinade:
2 tenen knoflook uitgeknepen
2 cm verse gember, geraspt
2 el mierikswortelsaus
1 tl cayennepeper
3 el bruine basterdsuiker
1 dl hoisinsaus
1 dl ketjap manis
150g rode bessengelei of jam
2 à 3 kg spare-ribs
3 uien
3 tabletten runder- of vogelbouillon
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
20 peperkorrels
2 el zout
Verdeel de ribs in kleine stukken en doe ze in een grote pan.
Zet ze net onder water en doe er de in stukken gesneden uien en de rest uit het onderste rijtje bij.
Kook de ribjes zacht 45 min en laat ze in het vocht afkoelen.
Meng alle ingredienten voor de marinade.
Laat de ribjes minimaal 1 nacht marineren.
Braad ze in een voorverwarmde oven van 200 gr tot er een lekker korstje op komt of op de barbecue.