Ribkarbonades met mosterd-roomsaus          

4 personen

 

4 dikke ribkarbonades met bot

peper en zout               

2 el bloem                    

2 el boter                     

3 el grove mosterd                       

3 dl kippenbouillon              

vers geraspte nootmuskaat                

223 tenen knoflook, ongepeld                      

11 el fijngehakte peterselie         

½ dl koffieroom             

 

Bestrooi de karbonades met peper en zout en bestuif ze met bloem.      

Verwarm de boter lichtbruin en schroei het vlees aan beide kanten dicht.    

Neem het uit de pan, roer de mosterd, bouillon en flink noormuskaat door het bakvet en breng dat aan de kook.

Leg de karbonades terug in de saus en leg de knoflooktenen erbij.    

Laat in afgesloten pan in ca 20 min verder gaar worden.

 

Druk de knoflookteentjes uit de velletjes en prak dat door de saus.          

Roer de room door de saus en laat ze op hoog vuur al roerend ca 4 min inkoken.          

Roer op het laatst de peterselie door de saus en serveer direct.              

 

Lekker met gekookte aardappelen en koolsalade            .          

 

Variatie:

vervang de helft van de bouillon door witte wijn.