Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam
400g spruitjes, schoongemaakt en eventueel gehalveerd
4 speklappen
3 el ketjap
Zout
1 el sambal
3 tenen knoflook, geperst
2 el olie
2 el sesamzaadjes
1 bos lente- of bosuitjes in smalle ringetjes
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes hierin 2 min
Giet ze af en spoel ze met koud water, laat uitlekken.
Snij ondertussen de speklappen in reepjes en leg ze in een kom.
Roer de knoflook los met de ketjap en de sambal en schep dit door de speklapjes
Laat een uurtje staan.
Verwarm de olie in een woken roerbak op hoge stand de speklapjes donkerbruin en knapperig.
Voeg de spruitjes en sesamzaadjes toe en bak nog een paar minuten mee.
Bestrooi het gerecht op het borg met de uiringetjes.
Lekker met basmatirijst