Roergebakken speklappen met ketjapsaus
4 personen
1½ à 2 el zonnebloemolie
600g speklappen zonder zwoerd
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode peper, in ringetjes
3 el ketjap manis
1½ el droge sherry
1 el donkere basterdsuiker
1 dl groentenbouillon (tablet)
4 bosuitjes, in schuine stukjes
Snij de speklappen in dobbelstenen of reepjes.
Verhit de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur, omscheppend, bruin.
Voeg de ui, knoflook en peper toeen bak alles op een halfhoog vuur.
Temper het vuur en voeg ketjap, sherry, suiker en bouillon toe en laat het vlees op een laag vuur in ca. 20 min. Helemaal gaar worden.
Schep de bosui erdoor en warm ze 3 min mee.
Lekker met nasi goreng, atjar en kroepoek, of, heel gewoon: met witte rijst en groenten naar keuze.