Schnitzel in romige paprikasaus
4 personen
1 ui
2 grote rode paprika's
half zakje verse oregano
4 ongepaneerde varkensschnitzels
peper en zout
2 tl pikante paprikapoeder
60g boter
2 tenen knoflook
1 tl kruiden-bouillonpoeder
1 bekertje creme fraiche (125g)
keukenmachine
alu-folie
Ui snipperen, paprika's schoonmaken en in stukken snijden.
In kopje oregano fijnknippen.
Paprika en oregano in 3 el water.
Pureren met keukenmachine.
Schitzels halveren en bestrooien met zout en 1 tl paprikapoeder.
In grote koekepan 1/3 van boter verhitten, helft van schnitzels bruin en gaar bakken.
Op bord leggen en onder folie warmhouden.
Op zelfde manier rest van schnitzels bakken.
Rest van boter bij bakvet en ui, omscheppend, ca 2 min bakken.
Knoflook erboven uitpersen en rest van paprikapoeder erbij, ½ min bakken.
Paprikapuree en bouillonpoeder erbij en roerend aan kook brengen.
Onafgedekt ca 2 min zachtjes laten sudderen.
Creme fraiche erbij, roerend nog ca 2 min warmen tot gladde saus komt .
Op smaak brengen met zout en peper.
Schnitzels in saus leggen en nog ca 1 min meewarmen.
Serveren met pasta en snijbonen.