Schweinebraten

 

1 beenham van ca. 700g

Half flesje bier

 

Voor de marinade:

4 el olie

1 el rodewijnazijn

3 tenen knoflook

1 flinke ui, geschild en in plakken

1 tl karwijzaad

1 tl paprikapoeder

1 wortel, geschild en in stukken

Dikke plak knolselderij, geschild en in stukken

Zout en versgemalen peper

1 laurierblaadje.

 

 

Leg de ham in een schaal of braadslede en voeg de ingredienten van de marinade toe.

Schep even om en laat afgedekt een nachtje in de koelkast intrekken.

Verwarm de oven voor op 160grC.

Voeg aan de marinade het bier toe.

Bestrooi het vlees met peper en zout

Zet de schaal in de oven en laat het vlees in ca. 45 min garen.

Neem het vlees uit de schaal en snij het in plakken.

Serveer met de eventueel gezeefde saus

 

Lekker met frieten of aardappelsalade en groene salade.