Schweinebraten
1 beenham van ca. 700g
Half flesje bier
Voor de marinade:
4 el olie
1 el rodewijnazijn
3 tenen knoflook
1 flinke ui, geschild en in plakken
1 tl karwijzaad
1 tl paprikapoeder
1 wortel, geschild en in stukken
Dikke plak knolselderij, geschild en in stukken
Zout en versgemalen peper
1 laurierblaadje.
Leg de ham in een schaal of braadslede en voeg de ingredienten van de marinade toe.
Schep even om en laat afgedekt een nachtje in de koelkast intrekken.
Verwarm de oven voor op 160grC.
Voeg aan de marinade het bier toe.
Bestrooi het vlees met peper en zout
Zet de schaal in de oven en laat het vlees in ca. 45 min garen.
Neem het vlees uit de schaal en snij het in plakken.
Serveer met de eventueel gezeefde saus
Lekker met frieten of aardappelsalade en groene salade.