Shoarma-zuurkooltaartje
Hoofdgerecht
2 personen
1 ui
ovenschotel doorsn. ca 15 cm inhoud ca. 1 liter
halve dl. melk
halve gele paprika
1 eetl margarine
30 gr gesneden chorizoworst
200 gr shaormavlees
1 pakje St.Moret kaas, 150 gr
350 gr wijnzuurkool
kerriepoeder
Ui snipperen, 1 plakje chorizo achterhouden, rest in stukjes snijden.
Paprika wassen, zaadlijsten uit en in kleine stukjes snijden.
Margarine verhitten en uit ca 3 min zachtjes bakken.
Toevoegen: vlees, stukjes chorizo en paprika.
In 5 min gaarbakken en regelmatig omscheppen.
Melk verwarmen, van vuur af st.moret erdoor roeren.
Met 2 vorken zuurkool lostrekken en in zeef laten uitlekken.
Ovenschotel bekleden met alu-folie en invetten.
Achtergehouden plakje chorizo in 4 snijden en in schotel leggen .
St.Moret-mengsel erop scheppen en gladstrijken.
Helft van zuurkool erover verdelen.
Vleesmengsel erop verdelen.
Bedekken met rest van zuurkool en een beetje aandrukken.
Afgedekt in koelkast bewaren.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 gr.
Ovenschotel in braadslede zetten in 't midden van de oven en kokend water in braadslede tot 1 cm vd rand.
Taartje plm 40 min verwarmen, uit slede nemen en 5 min laten rusten.
Op plat bord omkeren en folie voorzichtig verwijderen.
Mespunt kerrie erover strooien.
Lekker met aardappelpuree.