Spareribs in sojasaus (oelala !!)                

4 personen

 

2 kg spareribs in handige stukken                       

4 tenen knoflook                       

2 theel. gemberpoeder              

4 eetl. olijfolie               

1 dl ketjap manis              

3 eetl. sherry medium                       

1 eetl. bruine suiker              

(halve theel.vijfkruidenpoeder (toko)                                         

 

 

Pel de knoflook en hak ze fijn.  

Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook even aan.     

Bak de spareribs rondom bruin.   

Roer de ketjap, bruine suiker, sherry (en vijfkruidenpoeder) doorelkaar.     

Schenk dit samen met 2 dl water over de spareribs.        

Breng het geheel aan de kook en laat de ribs in ca 45 min zachjes gaar         sudderen en het vocht verdampen, tot ze omhuld zijn met een dikke glanzende saus.

Eventueel een scheutje water als er teveel vocht verdamp.t

De ribs worden extra lekker als ze nog even onder de grill gaan, zodat ze een knapperig korstje krijgen. 

 

Lekker met nasi goreng en een salade.