Spek met paddenstoelenpuree                    

2 personen

 

½ knolselderij,              

1 zakje aardappelpuree (Maggi)            

1 dl creme fraiche             

2 speklappen               

peper               

2 el boter                     

200 g oesterzwammen                                                                       

 

 

Schil en was de knolselderij.

Snij ze in plakken van ca. ½ cm dik.        

Kook de plakken in ruim water in ca 8 min gaar en bestrooi met peper.  

Laat ze uitlekken en dep ze droog.         

Bereid de aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing.      

Roer de creme fraiche door de aardappelpuree.

Bak de speklappen in een droge koekenpan aan beide kanten gaar.    

Bestrooi ze met peper.  

Verhit de helft van de boter en bak de plakken knolselderij aan beide kanten goudbruin.

Houd ze warm onder alu-folie.  

Verhit de rest van de boter en bak de oesterzwammen ca. 3 min.

Verdeel de puree over de plakken knolselderij en maak er 2 stapels van.     

Verdeel de oesterzwammen en de speklappen erover.             

 

Lekker met een cherry-tomatensalade.