Stoofpot met tomaat en chorizo
600g varkenslappen, in blokjes
100g chorizo, in kleine blokjes
Peper en zout
1 el bloem
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
500g trostomaten, in stukjes
Mespuntje saffraandraadjes
1 dl droge sherry of witte wijn
2 rode paprika’s, in repen
2½ dl kippenbouillon, van tablet.
Bestrooi de blokjes vlees rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem
Verwarm de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes om en om aan.
Schep ze uit de pan en bak in het braadvet de ui glazig, voeg de knoflook toe en fruit nog een paar min mee.
Voeg nu de tomatenstukjes toe en bak op zacht vuur tot de tomaat zacht wordt, voeg de saffraan en sherry toe en breng aan de kook.
Leg de vleesblokjes, chorizo en paprikareepjes in de saus en schep even om.
Schenk zoveel bouillon erbij tot het vlees helemaal onder staat.
Laat op zacht vuur, met het deksel op de pan.ca. 1 uur zachtjes stoven.
Haal dan het deksel eraf en laat het nog 20 mindoorkoken, zodat de saus wat dikker wordt.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met gekookte aardappelen.