Varkenshaas met jeneverbessen
4 personen
500 gr varkenshaas
peper en zout
40 gr bloem
25 gr boter
5 eetl droge witte wijn
4 gekneusde jeneverbessen
1/8 l slagroom
2 takjes peterselie
Snij het vlees in flinterdunne plakjes.
Roer peper en zout door de bloem en wentel de plakjes erdoor.
Smelt de boter in een koekepan en bak de plakjes 2 min om en om op hoog vuur.
Doe over op een verwarmde schaal, dek af en houd warm.
Doe de wijn en jeneverbessen in de pan en breng snel aan de kook.
Schraap de bodem schoon en roer het bakmengsel erdoor.
Laat de saus inkoken.
Voeg room, peper en zout naar smaak toe en breng aan de kook.
Laat, al roerend 1 min doorkoken.
Giet over het vlees en dien direct op.
Garneer met peterselie.
Heerlijk met frites en grove appelmoes.