Varkenshaas met jeneverbessen            

4 personen

 

500 gr varkenshaas                 

peper en zout               

40 gr bloem                  

25 gr boter                   

5 eetl droge witte wijn                     

4 gekneusde jeneverbessen              

1/8 l slagroom              

2 takjes peterselie                                             

 

Snij het vlees in flinterdunne plakjes.

Roer peper en zout door de bloem en wentel de plakjes erdoor. 

Smelt de boter in een koekepan en bak de plakjes 2 min om en om op hoog vuur.        

Doe over op een verwarmde schaal, dek af en houd warm.

           

Doe de wijn en jeneverbessen in de pan en breng snel aan de kook.   

Schraap de bodem schoon en roer het bakmengsel erdoor. 

Laat de saus inkoken.          

Voeg room, peper en zout naar smaak toe en breng aan de kook.   

Laat, al roerend 1 min doorkoken.       

Giet over het vlees en dien direct op.         

Garneer met peterselie.                                

 

Heerlijk met frites en grove appelmoes.