Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus

 

2 varkenshaasjes

3 el bloem

1 bakje kleine champignons (175g)

1 schaaltje seizoensmelange paddenstoelen (150g)

40g boter

1 sjalotje, fijngesnipperd

½ pot paddenstoelenfond (à 380 ml)

1 beker slagroom, 125 ml

2 cocktailprikkers

Aluminiumfolie

 

 

Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaasjes dubbel, zodat ze overal ongeveer even dik zijn en zet vast met een cocktailprikker

Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel het door de bloem

Snij de champignons en de grote paddenstoelen in plakjes

Verhit 15g boter in een koekenpan en bak de champignons en de paddenstoelen met het sjalotje in ca. 8 min goudbruin en gaar.

Voeg de fond toe en laat 5 min inkoken.

Voeg de slagroom toe en laat ca. 8 min op middelhoog vuur koken totdat de saus gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min rondom bruin.

Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog eens 8 min gaar.

Keer regelmatig.

Zet het vuur uit en laat het vlees nog 5 min rusten, afgedekt met alu-folie.

Snij de varkenshaas in plakken en schep de saus ernaast.

 

Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.