Varkenshaasmedaillons met paddenstoelen
1 zak röstirondjes (diepvries)
400g serranoham, in plakjes
4 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
1 schaal paddenstoelenmix (450g)
3 el Madeira
1 bekertje slagroom (125g)
Bakpapier
Verwarm de oven op 200grC
Bak de rösti in ca. 20 min op een met bakpapier beklede bakplaat goudbruin.
Keer halverwege.
Snij ondertussen het vlees in 8 stukken en bestrooi met peper en zout.
Vouw de ham dubbel en omwikkel het vlees.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de sjalot 1 min.
Voeg de paddenstoelen toe en bak 4 min.
Voeg de blaadjes van de tijm uit de paddenstoelenmix en de madeira toe.
Zet het vuur laag en doe de slagroom erbij.
Laat 6 min inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak het vles in ca. 6 min bruin van buiten en rosé van binnen.
Halverwege keren.
Serveren met de saus en de rösti.
Lekker met aspergetips.