Varkenshaasmedaillons met paddenstoelen

 

1 zak röstirondjes (diepvries)

400g serranoham, in plakjes

4 el olijfolie

1 sjalot, gesnipperd

1 schaal paddenstoelenmix (450g)

3 el Madeira

1 bekertje slagroom (125g)

Bakpapier

 

 

Verwarm de oven op 200grC

Bak de rösti in ca. 20 min op een met bakpapier beklede bakplaat goudbruin.

Keer halverwege.

Snij ondertussen het vlees in 8 stukken en bestrooi met peper en zout.

Vouw de ham dubbel en omwikkel het vlees.

Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de sjalot 1 min.

Voeg de paddenstoelen toe en bak 4 min.

Voeg de blaadjes van de tijm uit de paddenstoelenmix en de madeira toe.

Zet het vuur laag en doe de slagroom erbij.

Laat 6 min inkoken en breng op smaak met peper en zout.

Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak het vles in ca. 6 min bruin van buiten en rosé van binnen.

Halverwege keren.

Serveren met de saus en de rösti.

 

Lekker met aspergetips.