Varkenslapjes met tomatensaus
4 personen
400 gr varkenslapjes
zout en peper
2 theel Italiaanse kruiden
2 eetl olijfolie
1 ui
1 pak gezeefde tomaat
2 eetl medium sherry
4 eetl koffieroom
½ theel suiker
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
Platte schaal voorverwarmen.
Vlees inwrijven met peper, zout en italiaanse kruiden.
Olie verhitten en het vlees in ca 5 min bruinbakken.
Halverwege keren.
Met deksel schuin opde pan vlees in nog 15 min gaar braden.
Intussen ui pellen en snipperen.
Vlees op een warme schaal leggen en warm houden.
Aan het braadvet ui toevoegen en ca 3 min zachtjes bakken.
Erbij: gezeefde tomaat, sherry, koffieroom en suiker.
Knoflook erboven uitpersen en alles nog 1 min laten koken.
Op smaak maken met zout en peper.
Overdoen in sauskom en peterselie erboven fijnknippen.
Serveren met lintmacaroni en broccoli