Varkensniertjes met champignons
4 personen
500 gr varkensnieren
1 middelgrote ui, gesnipperd
250 gr champignons, in dunne plakjes.
50 gr boter
2 tenen knoflook, geperst
Peper en zout
1 afgestreken el bloem
2 el fijngehakte peterselie
4 el koffieroom
125 gr zure room
Laat de nieren een uur uittrekken in ruim koud water.
Snij ze overlangs doormidden en verwijder alle niervet en –kanalen.
Leg ze tot aan het gebruik opnieuw in koud water.
Fruit de ui en de champignons in 20 gr boter en
Maak er met de knoflook en peper en zout een pittig mengsel van.
Bet de nieren droog met keukenpapier en snij ze in plakjes.
Bak ze in een tweede pan zachtjes gaar in de rest van de boter.
Wacht tot alle vocht volledig is verdampt.
Roer dan de niertjes door het champignon–uimengsel en strooi er de bloem over.
Werk alles goed doorelkaar en meng er dan de peterselie, bouillon, koffieroom en zure room door.
Laat de ragout even aan de kook komen en haal dan de pan direct van het vuur.