Varkensniertjes stoofpot met madeira
2 personen
500g varkensniertjes
2 uien
3 tomaten
50g boter
100g gesneden katenspek
2 tenen knoflook
tabasco
½ tl worchestersaus
¼ tl paprikapoeder
7 el madeira
Niertjes afspoelen en in pan met ruin koud water doen.
Aan de kook brengen en niertjes uit pan nemen.
Met keukenpapier droogdeppen en met mesje witte deeltjes verwijderen.
Niertjes in stukken snijden.
Uien pellen en snipperen.
Tomaten ontvellen en in plakjes snijden.
In braadpan boter verhitten, ui en katenspek ca 5 min bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Niertjes toevoegen en ca 5 min meebakken.
Toevoegen: tomaat, 4 druppels tabasco, worchestershiresaus, chilipoeder, paprikapoeder, madeira en ½ dl water.
Door elkaar scheppen en met deksel op pan ca 30 min laten sudderen.
Lekker met aardappelen en kapucijners.