Varkensniertjes stoofpot met madeira            

2 personen

 

500g varkensniertjes 

2 uien              

3 tomaten                    

50g boter                     

100g gesneden katenspek                    

2 tenen knoflook                       

tabasco                       

½ tl worchestersaus            

¼ tl paprikapoeder              

7 el madeira     

 

 

Niertjes afspoelen en in pan met ruin koud water doen.   

Aan de kook brengen en niertjes uit pan nemen.

Met keukenpapier droogdeppen en met mesje witte deeltjes verwijderen.

Niertjes in stukken snijden.           

Uien pellen en snipperen.        

Tomaten ontvellen en in plakjes snijden.

 

In braadpan boter verhitten, ui en katenspek ca 5 min bakken.           

Knoflook pellen en erboven uitpersen.        

Niertjes toevoegen en ca 5 min meebakken.     

 

Toevoegen: tomaat, 4 druppels tabasco, worchestershiresaus, chilipoeder, paprikapoeder, madeira en ½ dl water.  

Door elkaar scheppen en met deksel op pan ca 30 min laten sudderen.          

 

Lekker met aardappelen en kapucijners.