Varkensragout met piccalilly

2 à 3 personen

 

250 à 300g varkens(ham)lappen

(selderij)zout

Zwarte peper uit de molen

Kerriepoeder, pittige smaak,(Madras)

35g boter

1 el olijfolie

1½ el bloem, gezeefd

1½ dl groentenbouillon, evt van stukje tablet

1½ dl droge witte wijn

5 à 6 el piccalilly, uit potje

2 bosuitjes met veel fris groen, gesnipperd

1½ el fijngesneden verse dille,

Enkele toefjes peterselie (garnering)

 

 

Snij het vlees in blokjes van ca. 1½ cm

Bestrooi het met een mengsel van 2 delen zout, 1 deel peper en 1 deel kerriepoeder

Smelt de boter in een braadpan en voeg de olie toe.

Bak het vlees onder regelmatig omscheppen, aan alle kanten lichtbruin

Strooi de bloem erover en schep alles enkele malen om

Voeg bouillon en wijn toe en breng alles, al roerend, tot aan het kookpunt

Zet het vuur laag, deksel op pan en laat alles in ca. 40 – 45 min zachtjes stoven.

 

Hak de groenten van de piccalilly fijn en schep de bosuitjes en de helft van de dille door.

Schep, vlak voor het opdienen de piccalillysaus door het gerecht.

 

Lekker met droog gekookte rijst en een tomaten- en komkommersalade