Varkensrollade
6 tot 8 personen
1½ lenderollade (niet opgebonden)
zout
10-15 blaadjes salie
extra:
150g gerookt spek, in zeer dunne plakjes
keukentouw of rollade-netje
2 el arachideolie
1 tl grofgemalen peper
2 rode, gedroogde pepers,verkruim
1 bol knoflook, tenen losgehaald en gepeld
Met scherp mes 6 inkepingen in vlees maken en 6 salieblaadjes erin.
Vlees in plakjes spek wikkelen.
Rollade opbinden of netje eromheen.
In braadpan 1 el olie verhitten en vlees hierin op hoog vuur bruin bakken.
Vlees uit pan en braadvocht uit pan schenken.
Op nieuw 1 el olie in pan en vlees weer terugleggen in pan.
Peper, pepertjes en knof toevoegen en afgedekt vlees 1 uur zacht braden.
Af en toe keren en eventueel scheutje water erbij.
Rest van salie erbij en nog 30 min verder braden, paar keer keren.
Vlees 10 min laten rusten.
Touw of netje verwijderen en vlees in dunne plakjes snijden.
Serveren met aardappelpuree en broccoli.