Varkensvlees met kerriesaus en doperwten
500g hamlappen
1 ui
20g boter
1 el kerriepoeder
1 pak krielaardappeltjes
1 pak doperwten (450g)
2 tl bouillonpoeder of zout
1 blikje ananasstukjes
1 zakje kerriesaus
4 el zilveruitjes
½ dl koffieroom
Hamlappen in blokjes snijden, ui pellen en snipperen.
In een braadpan boter verhitten.
Ui met kerriepoeder 2 min fruiten, vlees toevoegen en in ca.5 min rondom bruin bakken.
Krieltjes, doperwten en bouillonpoeder erdoor scheppen.
Met deksel op pan in ca 10 min gaarsmoren.
Af en toe omscheppen.
Boven maatbeker ananasstukjes afgieten.
Ananassap met water aanvullen tot 1½ dl.
Met garde kerriepoeder erdoor kloppen.
Kerriesausmengsel al roerend aan vleesmengsel toevoegen.
Ananas, zilveruitjes en koffieroom erdoor scheppen.
Ca. 3 min verwarmen tot saus mooi gebonden is.