Vlaamse karbonades
1 ui
4 stengel bleekselderij
2 vleestomaten
100g boter
4 schouderkarbonades
Zout en peper
2 el bloem
1 flesje donker bier
2 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
Pel en snipper de ui.
Snij de bleekselderij in stukken van 3 – 4 cm
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snij ze in stukken.
Verhit de boter in een ruime braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin in ca 4 min, schep het uit de pan en hou het even warm.
Strooi er dan zout en peper over.
Bak de ui en bleekselderij in het braadvet.
Roer de bloem erdoor en bak zachtjes 3 min.
Voeg bier en bouillon al roerend toe en breng dit aan de kook.
De tomaten en het vlees erbij en stoof nog zachtjes 20 min, met het deksel op de pan.
Lekker met aardappelpuree en doperwten.