Vleesstoofpot met bokbier
4 personen
50g roomboter
250 ribkarbonaden
250g kalfsentrecote
Zout, versgemalen peper
Bloem voor bestrooien
1 zakje krielaardappeltjes 500g
10 sjalotjes, gehalveerd
250g mergelchampignons, in vieren
1 bosje peterselie
3 laurierblaadjes
1 fles bokbier
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160)
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten op hoog vuur aan
Bestrooi het vlees met peper, zout en wat bloem.
Doe de sjalot bij het vlees en laat ze ca. 5 min. meebakken.
Doe de champignons met de krieltjes bij het vlees
Hak de peterselie groef en doe met de laurier ook in de pan.
Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees
Laat de schotel middenin de oven in ca 30 – 40 min gaar worden
Lekker met zuurkool