Vleesstoofpot met bokbier

4 personen

 

50g roomboter

250 ribkarbonaden

250g kalfsentrecote

Zout, versgemalen peper

Bloem voor bestrooien

1 zakje krielaardappeltjes 500g

10 sjalotjes, gehalveerd

250g mergelchampignons, in vieren

1 bosje peterselie

3 laurierblaadjes

1 fles bokbier

 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160)

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten op hoog vuur aan

Bestrooi het vlees met peper, zout en wat bloem.

Doe de sjalot bij het vlees en laat ze ca. 5 min. meebakken.

Doe de champignons met de krieltjes bij het vlees

Hak de peterselie groef en doe met de laurier ook in de pan.

Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees

Laat de schotel middenin de oven in ca 30 – 40 min gaar worden

 

Lekker met zuurkool