Exotische tomatensalade
500g kers-, snoep- of trostomaatjes, gehalveerd
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 teen knoflook, fijngesnipperd
½ rode peper, in zeer smalle reepjes
3 el cashewnoten, fijngehakt
1 el Thaise vissaus
1 el limoensap
1 tl lichtbruine basterdsuiker
1 el zonnebloemolie
4 takjeskoriander
Mengvissaus, limoensap en basterdsuiker tot de suiker is opgelost en meng dan de olie
erdoor.
Hak de korianderblaadjes.
Meng de tomaatjes met de ringetjes lente-ui, knoflook peperreepjes en dressing.
Laat kort intrekken en meng er dan, vlak voor het serveren de gehakte noten en koriander door.
Deze salade kan pittig op smaak worden gebracht met cayennepoeder, chilipoeder of reepjes verse rode of groene peper.
De hoeveelheid kan aan de eigen smaak worden aangepast.