Gegratineerde aardappelschijfjes        

   

2 personen

 

300 gr vastkokende aardappels                   

1 sjalotje                      

70 gr ontbijtspek (plakjes)                      

1 eetl boter                  

1/8 ltr slagroom            

peper en zout               

half zakje geraspte Gruyèrekaas                

10 sprietjes bieslook                       

lage ovenschaal 26 à 28 cm      

boter om in te vetten  

 

 

Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden.

Sjalotje pellen en in dunne ringen. 

Spek in lengte in repen van ca 1 cm snijden.   

In koekepan spekreepjes ca 2 min zachtjes bakken.           

Sjalotringen erbij en ca 2 min meebakken.     

In kom slagroom mengen met zout en peper.  

Schaal invetten en schijfjes dakpansgewijs in schaal leggen.

Hierover spekreepjes en sjalotringen verdelen.          

Slagroom over schotel schenken en bestrooien met helft van kaas.  

Oven voorverwarmen op 225 graden C.

Schotel in midden van oven in ca 35 a 40 min goudbruin en gaar bakken.           

Na ca 20 min baktijd aardappels bestrooien met rest van kaas.  

Schotel uit oven nemen en bieslook erboven fijnknippen.                    

 

Serveren met haaskarbonade en gemengde sla.