Gevulde portobello uit de oven
4 portobello’s
2 el olijfolie
1 rode ui, fijngesnipperd
50g ontbijtspek, fijngesneden
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
4 blaadjes salie, gehakt
100g zachte geitenkaas
Zout en versgemalen peper
Snij de stelen van de portobello’s en hak ze fijn
Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaaltje
Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui in ca 5 min zacht
Voeg de speksnippers, gehakte stelen, knoflook en kruiden toe en bak nog een paar minuten op lage stand.
Schep dit mengsel in een kom en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 grC
Meng de kaas door het paddenstoelenmengsel.
Breng op smaak met peper en zout
Verdeel dit over de portobello’s en giet een beetje water in de ovenschaal.
Bak alles in ca. 15 min gaar en bruin.