Gevulde portobello uit de oven

 

4 portobello’s

2 el olijfolie

1 rode ui, fijngesnipperd

50g ontbijtspek, fijngesneden

2 tenen knoflook, gesnipperd

2 takjes tijm, alleen de blaadjes

4 blaadjes salie, gehakt

100g zachte geitenkaas

Zout en versgemalen peper

 

 

Snij de stelen van de portobello’s en hak ze fijn

Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaaltje

Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui in ca 5 min zacht

Voeg de speksnippers, gehakte stelen, knoflook en kruiden toe en bak nog een paar minuten op lage stand.

Schep dit mengsel in een kom en laat afkoelen.

 

Verwarm de oven voor op 200 grC

Meng de kaas door het paddenstoelenmengsel.

Breng op smaak met peper en zout

Verdeel dit over de portobello’s en giet een beetje water in de ovenschaal.

Bak alles in ca. 15 min gaar en bruin.