Bami speciaal                 

4 personen                 

 

4 eieren           

2 preien           

1 kleine witte kool     

3 uien       

1 pak chinese mie                 

400g kipfilet of varkensvlees                

peper en zout               

worcestersaus              

100g boter                   

2 tl sambal oelek   

2 el ketjap manis              

1 zakje boemboe rawon of andere pittige indische kruidenmix

 

 

Kook de eieren hard en maak de prei, kool en uien schoon.    

Snij de preien in ringen, de kool in dunne reepjes en de uien snipperen.        

Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.      

Snij het vlees in blokjes en kruid het met peper, zout en worcestersaus. 

Verhit de boter in een wok en bak het rondom lekker bruin.     

Voeg sambal en ketjap toe en schep de uien erdoor.

Bak het geheel een paar minuten en voeg dan de kool en prei toe.           

Roerbak het geheel nog ca. 5 min.     

Laat de mie in een vergiet uitlekken.         

Schep de mie door het groentenmengsel in de wok en warm goed door.           

Verwarm de boemboe rawon met 1½ dl water vlgs gebruiksaanwijzing.      

Voeg sambal naar smaak toe.           

Pel de eieren en halveer ze, verwarm ze enkele minuten in de saus.       

Schep de bami op 4 borden en schep de eieren met de saus erover.