Nasi goreng speciaal (huisrecept)                        

4 personen                 

 

400g droogkokende rijst      

3 uien, gesnipperd

4 tenen knoflook, geperst

stukje trassi     

2 theel. sambal oelek               

olijfolie             

350 gr kip of vlees               

100 gr gekookte ham                

1 theel. ketoembar                     

eventueel halve theel. gemalen djinten 

1 kleine prei     

zout     

 

 

Kook de rijst gaar en droog en laat afkoelen (ruim van tevoren).

Maak met een vork de korrels los.      

Maak de prei schoon en snij er halve of hele ringetjes van.    

Fruit prei, uien(sjalotten), knoflook, trasi en sambal in de olie.     

Gooi zodra de uien lichtbruin zijn geworden, alles door een vergiet. 

Neem nieuwe olie en bak de kip en/of vlees en ham ca 5 min.     

Voeg vervolgens ketumbar,djinten en zout toe.     

Gooi alles weer door vergiet, dus weer de olie weg.    

Doe de massa bij prei/uimengsel. 

Doe nieuwe olie in een grote pan of wok en bak de rijst onder voortdurend omscheppen ongeveer 5 min.

Doe het prei/uimengsel erbij en bak nogmaals enkele minuten.            

 

Serveer met gebakken ei en repen komkommer.