Oeng' kep (pikant gesmoord rundvlees)         

4 personen                 

 

1 kg runderlappen    

half pakje margarine        

2 flinke uien                 

4 tenen knoflook                       

1 blokje goudbouillon                 

1 eetl assem (tamarinde)                  

1 eetl citroensap                       

1 theel nootmuskaat                

1 dessertl suiker                       

peper en zout   

ketjap manis

           

 

Runderlappen kleinsnijden in blokjes van ca. 2 x 2 cm.         

Uien in dunne ringen. 

Knoflook door de knijper.

Rundvleesblokjes in koude braadpan leggen, half pakje boter er bovenop.          

Daar bovenop de uienringen en de knoflook.          

Daarna pas de pan op hoog vuur opzetten en op deze manier flink laten doorbraden en maar af en toe roeren, tot het geheel bijna droog is.          

Dan een glas warm water erbij en de bouillonblok, assem, citroensap, nootmuskaat, suiker, peper en zout.    

Op klein vuur laten doorsudderen, deksel open zetten. 

Als het te droog wordt, water erbij.

Het moet zeer zacht pruttelen en duurt dus enkele uren.     

Afmaken met enkele lepels ketjap manis (zoet).                         

 

Erbij kan gegeten worden:

Aardappels (erg lekker) of rijst en bv komkommer in zoetzuur of een salade.

Andere groenten mag ook.

O ja?

Ja!