Gele rijst met pittige kip
4 personen
300g langkorrelrijst
1 flinke ui
500g kipfilet in blokjes
4 el olijfolie
1 bakje ajam paniki
3 el pindakaas
2 el sambal oelek
3/4 el kerriepoeder
2 el fijngehakte verse koriander
eventueel kroepoek
Kook de rijst en pel en snipper de ui, snij de kipfilet in blokjes.
2 el olie in een wok en bak de de stukjes kip lichbruin op matig vuur.
Bak de ui even zachtjes mee.
Voeg de mix voor ajam paniki toe en bak alles nog ca 2 min.
Dan 2 dl water erbij en de pindakaas en sambal.
Laat 15 min sudderen.
2 el olie in een wok en bak de rijst met met kerriepoeder en beetje sambal al omscheppend, tot de rijst egaal geel is.
Schep de koriander door de pittige kip.
Schep de rijst in diepe borden en de kip erop.
Garneer met wat koriander en kleine stukjes kroepoek.
Lekker met komkommerslade.