Hete kip met komkommersalade
300g witte rijst
2 komkommers
2 el witte wijnazijn
500g kipfilet, in reepjes
2 el olie
100 ml ketjap manis
50 ml ketchup
3 – 4 el pindakaas
1 – 2 el sambal badjak
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
Schaaf de komkommers in schijfjes of lange linten.
Marineer ze in de wijnazijn en voeg zout en peper naar smaak toe.
Breng de kipreepjes op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin.
Voeg de ketjap, ketchup en 200 ml water toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de kip 15 min.
Roer dan de pindakaas erdoor tot een dikke saus ontstaat.
Breng de kip pittig op smaak met sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe.
Laat de kip nog 5 min zachtjes stoven.
Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.
Lekker met kroepoek